VERKSAMHETEN

Padelsporten i Sverige växer snabbt och L9 Padel Court driver en sportanläggning i Anderslöv.

 

Vi erbjuder spel på på 3 banor, under januari -21 utökar vi ytterligare med 2 banor. Grymt komplement till padeln har vi streetfotboll, Boulé och pingis i hallen.

 

Vi har en shop där vi erbjuder rack ifrån Nox, Mack Stärke och Varlion. Vill man testa innan köp kontakta markus@l9padelcourt.se.

 

Matvagnen Get Served håller öppet under sommaren men går att hyra för speciella tillfällen under hela året. Det finns gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till hallen.

Hjärtligt välkomna!

"ATT SPELA PADEL"

Padel är en relativt enkel sport att lära sig och kan beskrivas som en hybrid mellan tennis och squash. Dubbelbanan är 10 x 20 m och omgärdas av glasväggar och galler. I mitten av banan finns ett 88 cm högt nät. Ett padelracket är gjort av kompositmaterial och har inga strängar utan istället en perforerad slagyta. Det finns i huvudsak tre olika former av racketar, runda, diamantformade och droppformade. Skaftet är kort, ca. 100 mm. Bollen är ungefär lika stor som en tennisboll men något mjukare. Padel spelas likt tennis med game och set. Game räknas som i tennis, 15/30/40/game. Först till sex vunna ”game” vinner ”setet” och man måste vinna med minst två game. Vid ställningen 6 – 6 spelas ett avgörande game, först till sju vunna bollar vinner. Vanligtvis spelas matcher i bäst av 3 eller 5 set. Padel spelas oftast i dubbelform. Det finns endast ett fåtal banor i Sverige där man kan spela singel, en av de banorna finns nu hos Court1 i Nacka. En singelbana är 6 x 20 meter och samma spelregler gäller oavsett man spelar singel eller dubbel. Padel är en sport där alla kan spela, oavsett kön och ålder. Sporten är en jämlik och grymt bra träningsform, på alla sätt.

padelcourt-grey-1280.png