PhotoRoom_20211014_224052.PNG

AKADEMI

Padelprofilen

Ska du börja i årskurs 7 och vill utveckla dig, både som person och padelspelare? Då ska du anmäla dig till padelprofilen på VÄståkraskolan! Vi erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

Elever som ska börja i årskurs 7 nästkommande läsår kan söka till padelprofilen på Väståkraskolan. Utbildningen, som är öppen för alla som ska börja årskurs 7 nästkommande läsår, har plats för totalt 24 elever. Satsningen är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och padelklubben L9 Padel Court i Anderslöv. 

Hur blir jag antagen till padelprofilen på Väståkraskolan?

Antagning till padelprofilen på Väståkraskolan sker genom ansökan och färdighetsprov. Färdighetsproven används som grund för antagning och urval till padelprofilen. Bedömningen av färdighetsproven grundar sig på din padelkunskap avseende:

• Teknik
• Spelförståelse
• Fysik

Ansökan och antagning 

Vårdnadshavare ansöker om plats för sitt barn på Väståkraskolans padelprofil.

Ansökningsperioden är mellan den 20 oktober och 20 november 2021.

Om du har frågor kring padelprofilen eller önskar besöka skolan är ni varmt välkomna att kontakta biträdande rektor Ida Andersson på telefonnummer 0733-51 13 61. 

Att vara elev på padelprofilen

Om du blir antagen till vår padelprofil får du, utöver ordinarie undervisning, tre träningspass i veckan i samarbete med instruktörer från L9 Padelcourt. Träningen omfattar teknik, anfalls- och försvarsspel samt träningslära, etik och moral, kost och skadeförebyggande moment. En del av de ordinarie idrottspassen ersätts med träningstillfällen. I övriga ämnen följer du skolans timplan. Som elev måste du kunna ta ett stort ansvar för både dina studier och din padelträning.

Målsättning

Forskning och beprövad erfarenhet visar att kombinationen idrott och skola stärker och gynnar kunskapsutvecklingen. Trelleborgs kommun vill tillsammans med L9 Padel Court ge barn och ungdomar chans till bättre hälsa och ökad studiemotivation genom ett aktivt idrottsintresse i skolan. Samtidigt ges också unga med stort padelintresse möjlighet till en gedigen utbildning i padel redan i högstadiet.

Med denna padelutbildning stärker Trelleborgs kommun samarbetet mellan skolan och föreningslivet i syfte att få fler barn som börjar och fortsätter idrotta i en förening.

Väståkraskolans främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Padel är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier.

ANMÄLAN TILL VÄSTÅKRASKOLANS PADELAKADEMI 2022/2023